GVB -cursus, baanpermissie in kleine groepen of alleen

Het halen van je GVB, hoe het vroeger heette, is niet meer zo ingewikkeld als vroeger.

Na ongeveer 10 lessen, afhankelijk van de groepsgrootte, krijg je al een NGF Baanpermissie en gelijk daarna kun je zelfstandig op de baan om een handicap te gaan halen (sommigen halen de handicap binnen de cursus, het is namelijk een speelsterkte). Je kunt zelf bepalen op welke tijdstippen je de lessen volgt. Hoe meer mensen je meeneemt des te voordeliger, dat wel. Tarieven zijn zoals vermeld op de site van de locatie voor 10 lessen en daar komt dan nog 15,- per dag bij voor materiaal en ballen.

In de baanpermissiescursus let ik er voornamelijk op dat je zelfstandig door de baan kunt door tempo te houden en dat doe je door de regels te begrijpen, weten waar je je tas neerzet en het spel te begrijpen. De techniek is daaraan ondergeschikt. Dus je leert uiteraard de basisvaardigheden maar het gaat er voornamelijk om: hoe speel je het spel en stoor je de andere spelers niet op de baan?

Zo ga je zelfverzekerd de baan op en hoef je je daar geen zorgen om te maken. Mensen storen zich niet aan een spelniveau maar wel als iemand het spel niet begrijpt. Het is een ontspannen cursus en het begin van een heel leuke sport.

Informeer naar de prijs, dit verschilt per aantal deelnemers. Ik geef ook les aan kleinere groepen.

Een indicatie: groep van 6 personen 120,- voor 10 uur, hier komen de ballen nog bij ongeveer 5 per les en evt registratie.

Dichtbij Zoetermeer : Leidschendam, Nootdorp, Pijnacker, Benthuizen, Bleiswijk, Berkel en Rodenrijs, Moerkapelle, Zoeterwoude. Kijk voor algemene informatie over golf op Golf.nl. GVB Noord Holland NGF